Gambar Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd Kahwin Di Gereja!!! | NescafeAis.Com


.

.

Gambar Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd Kahwin Di Gereja!!!

April 20th, 2012 21 Comments .
.

Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd

Akhbar Telegraph mendedahkan seorang wanita bernama Zara Shafruddin yang dipercayai melayu telah berkahwin di sebuah gereja di Australia. Nick Rudd merupakan anak bekas perdana menteri Australia, Kevin Rudd dan Zara Shafruddin seorang wanita melayu dikatakan bertukar-tukar ikrar di Gereja St James ‘di King St, Sydney.

Kevin Rudd, Isterinya Therese Rein dan anak perempuannya, Jessica mengumumkan berita  itu melalui twitter. Perkahwinan itu telah dihadiri oleh kawan rapat dan keluarga pasangan itu.

Gereja St James ‘telah dipenuhi dengan bunga ros, lillies dan stephanotis. Selepas majlis, pasangan Zara Shafruddin Dan Nick Rudd  telah diiringi dalam limosin ke Catalina di Rose Bay untuk majlis resepsi.

SIAPA ZARA SHAFRUDDIN? – UPDATE

zara

Zara Shafruddin merupakan seorang peguam di Clayton UTZ iaitu sebuah firma guaman terkenal di Australia, Zara pernah mendapat  pendidikan dia College of Law (NSW), Griffith Universit dan  Jerudong International School (Brunei). So walaupun dia dikatakan melayu, (sebab bila tengok pada nama pun kita tahu dia melayu). Namun dia dipercayai berasal dari Pulau Pinang…anak mami kot..hehehe. orang Brunei dan bukan orang Malaysia daripada maklumat-maklumat yang terdpat di internet. Daripada maklumat, tidak dinyakan agama sebenar Zara. Namun jika dia Islam, mungkin dia sudah murtad.

Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd Kahwin Di Gereja

Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd Kahwin Di Gereja

Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd bekas pm australia Kahwin Di Gereja

Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd Kahwin Di Gereja australia

<< SUDAH BACA?..APA KATA KLIK BUTANG DI BAWAH NI..SHARING IS CARING 8) >>

.
 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

21 Comments to “Gambar Zara Shafruddin Dan Anak Kevin Rudd Kahwin Di Gereja!!!”

  1. Bro Zulkbo says:

    salam..
    sedihnya kalau betul
    itu dia dan seorang muslim..

  2. Terbelog says:

    asal mangkuk sgt

  3. Blog Sensasi says:

    kalau hukum agama diketepikan inilah jadinya

  4. Old-Trafford says:

    semoga dia diberikan semula hidayah untuk memeluk Islam..

  5. chegu zubir says:

    lagi satu lompat agama..aduhai

  6. kaki kasut says:

    setau saya org brunei name jer cam melayu tp sebenar mereka mmg kristian.cara hidup dorang pun mcm melayu malah ader yg bertudung tetapi sebenar nye mmg kristian sejati.wallhualam

    • anak jati brunei says:

      kau orang brunei kah? kalau bukan org brunei jangan cakap sesuka hati. dekat brunei takde brg bodoh macam ni. kalau di malaysia kemungkinan ada. dengan taraf kehidupan korang yg serba serbi seperti takde pedoman. minuman haram sana sini, maksiat berleluasa, kes bunuh sana sini, perhibungan sejenis keliling hidup. apakah itu yg di katakan kamu muslim sejati? atau kamu ni manusia yg bertopengkan islam tetapi kafir di dalam. cakap jgn sesuka hati. fikir dulu sebelum membuat kenyataan.

  7. Org Brunei says:

    Wahai Kaki Kasut, memfitnah itu sama seperti membunuh saudara islam sendiri. Adakah engkau seorang yang bergelar ISLAM? jangan nak mengata orang Brunei, orang malaysia pun sama aje.. nama mcm melayu tapi berakhlak mcm orang kafir dan Yahudi, suka tuduh menuduh tapi di Negeri sendiri sama jug, lagi Dasyhat, jual arak di sana sini, night club sana sini, buang anak sana sini masuk hari-hari dalam akhbar, dah ler tu di tangkap khalwat di hotel.. ITU NAMANYA MUSLIM??

    Tu ler.. Tak baik mengata orang lain kalau tak tau apa-apa. Cermin negara sendiri dari menghina negara orang lain.. Insaf lah..

  8. Gajah Depan mata says:

    Biarkan hal org lain, klu dia murtad biarlah dia dgn hal dia sendiri. tak perlulah kita terhegeh-hegeh menjaga tepi kainnya, kan masih ada mak bapak dia, sepatutnya merekalah yg berusaha mengembalikan anak ini ke jln yg benar(klu mereka ini benar beragama islam la). Tidak semestinya nama itu menggambarkan apa agamanya, yg nama orang melayu guna sekarang tu pun bukan nama melayu tulin melainkan dipinjam dari perkataan Arab.. orang asli di semenanjung pun ada yg pakai nama Arab tapi mereka beragama kristian malah, di Arab Saudi ramai penganut kristian orthodox pun pakai nama Arab mcm nama yg org melayu malaysia pakai…

  9. Bruneian says:

    eh…hellew~ i think Brunei is better then other place…KAKI KASUT kena fikir dulu sblum brkata2…stgh pakah urg ani ah..ia pkir tptnya 2 clean lh sgt!!! DA~

  10. Bruneian says:

    eh…hellew~ i think Brunei is better then other place…KAKI KASUT kena fikir dulu sblum brkata2…stgh pakah urg ani ah..ia pkir tptnya 2 clean lh sgt!!! DA~

    1 more thing…aku ada trbaca frm other blog tht she (Zara) is malaysian tht cme frm penang..

  11. QQ says:

    sebagai muslim kita kena jaga menjaga hal saudara saugama wlo pom mak bapak dea ade..:ADDINU NASIHAH” nabi berpesan kepada kita ibarat cubit peha,yg lain2 juga terasa sakitnya…

  12. zaindaniel says:

    elehh korang semue ni same jer..nak mengata tu aku pun bleh. so r u saying that all the Jewish and Kafirs or whatever the f*ck u refer non-muslim as, are doing this? for as far as I know, yang hisap dadah, hisap gam, merempit, meragut, merogol anak sendiri, merompak, pergi clubbing kat Zouk tu, pesakit aids hiv semue kejadah yang ntah pape tu majoriti orang dari agama ape? ITU NAMANYA MUSLIM? seorang murtad satu dunia nak hebohkan. klau agama lain masuk islam takder plak Sami, Paderi atau ketua Hindu membantah atau memperbesarkan hal kan? so fikirlah why this sorta thing happens. everyone has the freedom and right to choose. there’s no need of making something into what it is not.

  13. Din Siam says:

    Zain Daniel must be a freethinker, I guess.

  14. momo chan says:

    zain daniel tu pening kot… haha

  15. LilyNrman says:

    lek lek. mari ambil iktibar ya semuanya!

  16. adililin says:

    wahai kaki kasut dan org brunei wat happen ni kutuk kutuk ni ,ada ke mereka yang dikutuk tu kisah sngt,mrk hdp juga malah tanpa henti lagi ,muslim ttp muslim jangan ada yang tercicir lagi.

  17. adililin says:

    minyak nak habissss oooi yg senang jadi susah oooiiii

  18. weronne says:

    itu sebb dia dah tahu what is Kristian.. Kristian no paksaan…

  19. ZainMiri says:

    Minta maaf Org Brunei n Bruneian. Kaki kasut mungkin tak pernah gi Brunei n lihat apa berlaku di sana. Semuanya telahan belaka. Janganlah bercakaran di Bulan Saaban yg mulia ini. Berita ni pun belum tentu sahih.

  20. MatSalleh steven says:

    Orang Melayu ramai tidak berakal.Seperti ugama lain ramai orang islam
    tidak praktikan ugama mereka atau sanggup keluar ugama islam.Mereka adalah islam pada nama saja.Ini berlaku pada semua ugama.Orang islam/melayu keluar ugama bukan perkara baru.
    Zara sendiri mengakui dia adalah melayu islam berasal daripada Pulau Pinang.Apa salah kalau dia memeluk ugama lain.Itu adalah hak dia.Ini adalah selaras dengan
    undang-undang antarabangsa.Isteri Vijay Singh pemain golf terkenal juga adalah
    melayu islam.
    Kita kena faham ugama tidak boleh paksa.Ramai melayu diluar Malaysia
    tidak praktik islam atau masuk ugama lain tetapi tidak di hebohkan kerana
    mereke bukan VIP seperti anak rudd. Cuma di malaysia ugama
    dijadikan alat politik.. no offence.

Leave your comment here:

image004Bina Blog Bisnes Untuk Kembangkan Bisnes Anda di Internet! Murah & Cepat. Sila Klik Sini!
image004Dapatkan Produk Intimasi Suami Isteri Untuk Kebahagian Rumahtangga Anda! Sila Klik Sini!