Wanita Dakwa Cuba Dirogol Budak Berumur 13 Tahun | NescafeAis.Com


.

.

Wanita Dakwa Cuba Dirogol Budak Berumur 13 Tahun

January 1st, 2013 4 Comments .
.

ss

Semalam di Melaka, seorang wanita Cina mendakwa hampir dirogol oleh seorang budak lelaki yang umurnya terlalu muda iaitu 13 tahun. Dakwaan itu disebarkan melalui akaun Facebook miliknya dan ia mula viral petang ini.

Ketika kejadian, dia mendakwa sedang berada di dalam tandas wanita di sebuah stesen minyak di Jalan Munshi Abdullah, Melaka.

Dengan tidak semena-mena, pintu bilik airnya ditolak oleh budak lelaki tersebut dan dia cuba melakukan perkara yang tidak senonoh.

Wanita itu mendakwa melawan tindakan budak lelaki tersebut dan berjaya diselamatkan oleh pekerja stesen minyak itu.

Wanita itu juga meluahkan rasa sedih kerana selepas kejadian itu berlaku, dia telah pergi ke balai polis untuk membuat laporan tetapi dia mendakwa tidak mendapat layanan yang sewajarnya dari pihak polis.

Setiap kejadian itu diceritakan oleh wanita berkenaan dalam laman Facebooknya sendiri.

Berikut adalah tulisan wanita itu:

“Dear all, i was nearly been raped by a 13 year old malay kid at Shell Petrol Kiosk female toilet (Jalan Munshi Abdullah). I stop by there for a poo break and he stormed in when i opened the door after m done. With such a young mind, he manage to hold me and shut my mouth..he kissed my cheeks and molested my breast… While i struggled to fight him off … I shouted my lungs out till the opposite Bank Simpanan Nasional staff and customer heard my shouting..In between of fighting him off, i manage to bite his fingers..

“After a few attempts of trying to open the door, finally i heard a few person outside the toilet.. With that i try even harder to open the door and manage to slot my palm in between the door to avoid the door being shut again ..And thank god the shell assistant was right outside the toilet with another malay lady and malay man after the door was partly open.. They caught him and keep him in the male toilet till the police are here..

“And what was even heart breaking , is that the police ask me whether to let him go or continue with the police report.. Y on earth should i be letting him go??!!! And i m being questioned that did i make a lie??!! How sad is this that i m being questioned in such a way just because he is a kid….,Thank god he was not armed with any tool nor he is with other adult that may even harm me more.. And now i m in Hospital Besar Melaka for check up and will proceed with another investigation and report at IPK .. And a reminder to all the ladies and men out there, the world has changed.. A kid of 13 years old has managed to do such a criminal thing.Age doesnt matter when it comes to crime…please take extra precaution when u r out there..FYI, his name is XXXXXX (Mykad : 0****XXXX****). Address: XXXXXXXXXXXXX..”

“This is another front photo of the boy that tries to rape me yesterday.. He looks and act slumber.. Moreover, he tell lies that he is looking for his ‘adik’ at the toilet (the truth is , he is the youngest in the family)..And i got the info that his dad is a *** staff and his mom is a TEACHER.. how Shameful is this!!!!! A son of a Teacher can have such insane acts..! Now, family background doesnt matter, age doesnt matter, location doesnt matter, and time doesnt matter when it comes to crime..”

“This is how the police station welcomes me when i was there at around 8.30 night on new yr eve… No one was at the counter to assist me ( my 1st thought.. Did all the police went for new yr eve countdown celebration??) .. I have to find the way myself to the respective sergeant to do further interview.. Another sad part, the very 1st question that the lady officer ask me is

Lady officer: U tak dapat lawan dia ke??”..

Myself: kalau i tak lawan, i dah habis kena rogol..

Lady officer: tak mungkin la.. Dia budak kecil, lagipun itu tempat awam..

See, this is how our police handle cases..they take things easily.. And when i make my statement, she had it typed wrongly, and i ask for amendment.. All she said is “i sudah key in la, tak boleh nak tukar”.. But of cos i insist asking for amendment..and out of her frustration she said ” i kasi u tukar sampai u puas hati”..

Sad sad sad.. I will have more encounters with these people till the case is close.. God pls be with me all the time..”

Begitulah insiden cemas yang menimpa wanita itu.

Semoga dengan kejadian yang berlaku terhadap dirinya dapat dijadikan sebagai pengajaran buat para wanita di luar sana untuk sentiasa berhati-hati tidak kira di mana pun kita berada.

Sumber: Facebook

P/S:-Soalan-soalan yang ditanya polis berkenaan kepada wanita itu adalah sesuatu yang normal. Kalau kes ini ke mahkamah, pihak peguam atau pendakwa raya akan turut menimbulkan persoalan-persoalan yang sama. Adalah tidak lojik jika polis berkenaan hanya membatukan diri dan mengambil sahaja laporan berkenaan tanpa sebarang usul periksa.

Dan apakah hak wanita itu untuk menyiarkan nombor kad pengenalan, gambar dan alamat kanak-kanak berkenaan. Akta Kanak-kanak 2001 – Tidak boleh mendedahkan nama, alamat atau institusi pendidikan atau apa-apa butir yang direncanakan untuk membolehkan dikenal pasti mana-mana kanak-kanak yang terlibat sedemikian sama ada sebagai orang yang terhadapnya atau yang berkenaan denganya tindakan sedang diambil atau sebagai seorang saksi dalam tindakan itu.

Pelanggaran seksyen 15 Akta Kanak-Kanak 2001 [Akta 601] merupakan suatu kesalahan jenayah dan jika disabitkan oleh Mahkamah boleh didenda tidak melebihi sepuluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi lima tahun atau kedua-duanya.

Dan kanak-kanak ini juga perlu disiasat sepenuhnya (termasuk keadaan mental) kerana jika benar dakwaan wanita itu, simpang malaikat kita tidak mahu ada anggota masyarakat seperti ini (walaupun masih muda) bergerak bebas di kalangan kita.

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

4 Comments to “Wanita Dakwa Cuba Dirogol Budak Berumur 13 Tahun”

  1. man says:

    tipikal , polis mestilaa tanya nanti macam-macam orang buat laporan palsu sesuka hati .. lagi satu sepatutnya kes ni dah dilaporkan polis maka dia tak patut buat kecoh kat facebook apatah lagi menyiarkan nama/ic/gambar budak bawah umur .. dengan duit sikit untuk upah lawyer yang pandai , case ni dengan mudah closed sebab sipengadu telah melakukan pelbagai kesalahan mudah kerana emosi.

  2. prihatin says:

    emosi? sememangnya akn begitu coz perempuan kalu kena rogol dia akn hilang segala2.kalu kuat, dia mungkin dpt truskn idup tp kalu x maybe ilang nyawa. ni soal maruah n keselamatan diri.kebanyakan lelaki mungkin xrasa perkara ni penting coz kebanyakan mrk blum tentu teruna…senang crite, kalu mangsanya adalah ISTERI/KEKASIH ape tindakan anda?redha?bleh truskn idup dgn pasangan anda walaupun dia pernah dirogol?kebanyakan lelaki mementingkn dara wanita apabila mahu berkahwin walaupun dia sndiri blum tentu terunanya.so kes rogol ni perkara biasa ke?berkenaan soalan polis tu terang lg bersuluh tu ayat tu bukan bernada soalan. tu ayat bernada mempertikai.dah tugas polis utk menyiasat laporan tu palsu ke x..so siasat sajalah.

  3. badri says:

    semua pun salah…lain kali jgnla pakai sexy sangat…ko lah yang mengajar budak2 jadi mcm tu lepas tu kena rogol nak report polis…bodoh punya pmp…harap pihak polis siasat terlebih dulu, kdg2 pompuan ni bukan betul sangat…di je yang lebih2…siasat kedua2 pihak…kalau pompuan tu buat tuduhan niat jahat…hantar masuk lokap, kalau budak tu buat salah hantar masuk juvana…

  4. mawar says:

    Org tu mcm la xda kje lain nk p report polis bagai.buang ms jela klu bkn bnda serius nk kecoh2 wt pe.klu kena org yg masuk tandas tu mmg lembik atau sakit ke apa,larat ke dia nk lwn.lelaki yg 2 kali 5 dgn budak tu je yg mempertahankn dia.aku knl sorg mamat ni,dia pnh main sejak form 1.so xherana kes2 mcm ni.apa nk dipertikaikan lg.siasat jela.

Leave your comment here: