Video Zizan Rujuk Ustaz Azhar Idrus Tentang Isu Hantu Bonceng | NescafeAis.Com

.

Video Zizan Rujuk Ustaz Azhar Idrus Tentang Isu Hantu Bonceng

September 21st, 2011 0 Comments .
.

zizan raja lawak

Filem hantu bonceng hebat dengan kutipan juta-jutanya..namum filem ini juga hebat tentang kontroversi hina islam dalam satu babak Filem ini.Akibatnya,zizan raja Lawak teruk dikecam peminat kerana ucapan  ‘Asyhaduanna Muhamadarr..Syaitan’.Zizan telah merujuk mengenai isu filem hantu bonceng dengan seorang penceramah terkenal Ustaz Azhar Idrus.

Menurut Ust Azhar Idrus, sebaik saja isu Zizan Raja Lawak mengucapkan  ‘Asyhaduanna Muhamadarr..Syaitan’ di dalam babak filem Hantu Bonceng menjadi kecoh. Ust Azhar telah menerima panggilan daripada Zizan yang menggunakan ‘private number’ untuk merujuk mengenai masalah yang menimpanya.

“Saya ni baru kena marah dengan orang kerana filem Hantu Bonceng. Saya kata  ‘Asyhaduanna Muhammadarr’ lepas tu nampak syaitan datang..saya kata syaitan” kata Zizan.

Jawab Ust Azhar Idrus. Dia boleh jadi dua hujah. Boleh jadi ada niat untuk mempersendakan Islam dan boleh jadi tidak berniat untuk mempersendakan Islam. Dalam kes ini dia mengucap ketika di dalam ketakutan, dalam cerita kelakar maka dia buat dialog mengucap “Asyhadu an la ilaha ill-Allah, wa asyhadu ana Muhammadarr…..Syaitan! Syaitan!.”

Tonton Video penjelasan ustaz Azhar Idrus mengenai isu Hina islam oleh Zizan dalam filem hantu bonceng di bawah…

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

No Comment to “Video Zizan Rujuk Ustaz Azhar Idrus Tentang Isu Hantu Bonceng”

  1. No Comment yet. Be the first to comment...

Leave your comment here: