The Star Siar Gambar Khinzir Dalam Juadah Ramadhan!! | NescafeAis.Com


.

The Star Siar Gambar Khinzir Dalam Juadah Ramadhan!!

August 11th, 2011 4 Comments .
.

the star Gambar khinzir dalam makanan

Hidangan Khinzir untuk juadah ramadhan??..Akhbar The Star semalam mengiklankan hidangan “Morganfield’s Sticky Bones” dibawah ruangan Ramadhan Delight…..giler,semakin melampau diorang ni,baca berita untuk penerangan lebih lanjut..ni melampau punya hina Islam ni…dan macam biase,kalau dah kena,ucapan biase..KAMI MINTAK MAAF..

KUALA LUMPUR, 11 Ogos — Kementerian Dalam Negeri telah memanggil Ketua Pengarang akhbar The Star kerana penyiaran artikel mengenai juadah Ramadan yang memuatkan gambar masakan daging khinzir.

Timbalan Ketua Setiausaha (Keselamatan) Datuk Abdul Rahim Mohamad Radzi berkata dalam sisipan semalam, akhbar itu telah menyiarkan artikel bertajuk ‘Ramadan Delights’ yang memuatkan gambar-gambar masakan daging khinzir serta artikel mengenai restoran tidak halal yang menyediakannya.

Katanya KDN memanggil Ketua Pengarang akhbar berkenaan bagi menyatakan kesalahan akhbar itu berikutan tindakannya yang tidak sensitif kerana penyiaran artikel terbabit.

“Kementerian memandang serius kesalahan itu terutamanya kerana sisipan bertajuk ‘Ramadan Delights’ itu merupakan ruangan khas bagi memberi panduan dan pilihan kepada umat Islam mengenai restoran untuk berbuka puasa,” katanya dalam kenyataan di sini Khamis.

Beliau berkata akhbar tersebut telah mengakui kesilapan dan akan menyiarkan kenyataan memohon maaf di atas perkara itu.

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

4 Comments to “The Star Siar Gambar Khinzir Dalam Juadah Ramadhan!!”

  1. CMRatu says:

    wah.. biar betul.. sangat2 melampau.. tak menjaga sensitiviti agama lansung..

  2. Essandra says:

    Mmng x sensitiviti tul ngan Bulan Ramadhan …..kita bako je

Leave your comment here: