Ribuan Hadiri Pengebumian Wira Rakyat | NescafeAis.Com


.

Ribuan Hadiri Pengebumian Wira Rakyat

June 6th, 2012 0 Comments .
.

 

Ribuan penduduk di bandar Hangzhou, China semalam memberi penghormatan terakhir terhadap jenazah seorang wira rakyat, Wu Bin yang telah menyelamatkan nyawa 24 penumpang bas.

Mereka memberi penghormatan terakhir itu di Rumah Pengebumian Hangzhou. Bin, digelar sebagai wira selepas dia bertindak membrek, menukar gear dan memberitahu penumpang supaya tidak merayau-rayau di lebuh raya.

Dia melakukan perbuatan itu walaupun dadanya ditusuk dengan serpihan logam tajam yang menembusi cermin basnya semasa dia memandu pada 29 Mei lalu.

Bin meninggal dunia pada Jumaat lalu selepas dia mengalami kecederaan akibat ditusuk logam itu. Pemerintah China memberikan anugerah Pekerja Contoh Wilayah bagi mengiktiraf keberanian Bin.

p/S:-video klip dia ada disiarkan dlm berita tv3. Mmg respek la..logam melayang tu punya besar tusuk dada dia…tp dia cool handle stereng bus..brek kt tepi..siap bg signal lampu..dia bangun ckp kt penumpang jgn turun dr bus..pastu dia mula rebah..kesian sungguh..demi sesuap nasi..-video di bawah.

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

No Comment to “Ribuan Hadiri Pengebumian Wira Rakyat”

  1. No Comment yet. Be the first to comment...

Leave your comment here: