Proton Wira R3 Makeover | NescafeAis.Com


.

Proton Wira R3 Makeover

December 20th, 2011 0 Comments .
.

gambar proton wira R3 makeover -proton wira R3novehaulin – proton wira R3
gambar proton wira r3 makeover 1

Sebelum ni Proton Holdings Berhad telah menyiapkan sebuah kereta Proton saga R3, dimana Proton Saga R3 dalah proton saga tahun 1992 yang telah di makeover rujuk entry ini “Proton Saga 1992 R3 Overhaulin”  dan kini tiba giliran Proton Wira pulak di R3 kan Di bawah adalah gambar-gambar Proton Wira yang menerima peningkatan ‘makeover’ semula dari R3. Pemilik kereta wira yang bertuah ini adalah En Sashideran Radha Krishnan.

gambar proton wira r3 makeover 2

Proton Wira milik En sashideran ini asalnya bewarna putih, kini dilayangkan dengan warna biru yang memukau. Melihat kepada bahagian luaran, dalaman dan di ruangan enjin, hasil kerja tangan yang dilakukan oleh pasukan R3 kali ini nampak begitu kemas sekali namun tidak keterlaluan.

gambar proton wira r3 makeover 3

Program ‘overhaulin’ yang dilakukan jurutera R3 ini tidak melibatkan pertukaran enjin baru sama seperti proton saga R3 . Bahagian dalaman dilakukan sedikit kemasan,seperti tempat duduk yang dibalut,stereng dan dashboard yang diberi sedikit kemasan..Bahagian luar juga tidak mengalami banyak perubahan kerana kehendak Pemilik asal yang tidak mahu kereta ini di ubah terlalu ekstrim..

Tahniah kepada pemilik En Sashideran Radha Krishnan..

 

 

gambar proton wira r3 makeover 3

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

No Comment to “Proton Wira R3 Makeover”

  1. No Comment yet. Be the first to comment...

Leave your comment here: