Gambar Proton Perdana Fuga Kenderaan Rasmi Kerajaan | NescafeAis.Com

.

Gambar Proton Perdana Fuga Kenderaan Rasmi Kerajaan

February 3rd, 2012 2 Comments .
.

Gambar Proton Perdana Fuga Kenderaan Rasmi Kerajaan

Gambar Proton Perdana Fuga

BEBERAPA GAMBAR PROTON PERDANA FUGA| Menurut Berita harian PROTON Holdings Bhd akan melancarkan model gantian Proton Perdana menggunakan platform Nissan Fuga dengan kapasiti enjin 2.5 liter untuk kenderaan rasmi pegawai tinggi kerajaan dan ahli politik. Sebanyak 150 unit akan diimport dari Jepun dan ia dibawa masuk khusus untuk kereta rasmi pegawai tinggi kerajaan, tetapi jika mendapat maklum balas memberangsangkan daripada pasaran, PROTON akan menimbangkan untuk memasarkannya secara komersial.

Gambar Proton Perdana Fuga Kenderaan Rasmi Kerajaan

Fuga adalah kereta mewah Nissan yang menggunakan platform Nissan FM. Ia mula diperkenalkan di Jepun pada Oktober 2004. Fuga bersaing dalam pasaran kereta mewah eksekutif seperti Toyota Crown, Honda Legend, Mercedes-Benz E-class, Audi A6, BMW 5 series dan Jaguar XF.

Gambar Proton Perdana Fuga Kenderaan Rasmi Kerajaan

 

Penggunaan Nissan Fuga juga menandakan permulaan kerjasama antara PROTON dengan Nissan Motor Company Ltd, iaitu firma automotif yang berpangkalan di Nishi-ku, Yokohama, Jepun. Kerjasama dengan Nissan adalah susulan pengambilalihan kepentingan dalam Renault F1 Team yang dibuat PROTON menerusi anak syarikatnya, Group Lotus plc daripada Nissan yang dimuktamadkan awal Disember lalu.

sumber gambar:-www.theophiluschin.com

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

2 Comments to “Gambar Proton Perdana Fuga Kenderaan Rasmi Kerajaan”

  1. auc dot com says:

    puhhh memanng lawo weh

  2. pamela says:

    kalaulah ada orang yg boleh mereka proton perdana lain daripada lain

Leave your comment here: