PERKASA Akan Temui Kakitangan KFC i-City Isu Gaduh | NescafeAis.Com


.

PERKASA Akan Temui Kakitangan KFC i-City Isu Gaduh

February 10th, 2012 0 Comments .
.

kfc

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) akan menemui kakitangan restoran Kentucky Friend Chicken i-City, Shah Alam untuk mendapatkan penjelasan berhubung insiden kekasaran yang berlaku di premis berkenaan Isnin lalu.

Setiausaha agung pertubuhan itu, Syed Hassan Syed Ali berkata, PERKASA akan berbuat demikian memandangkan pelanggan yang mendakwa diserang dalam insiden tersebut telah mendapat perhatian media.

“Nampaknya pihak yang didakwa diserang oleh pekerja KFC sahaja yang dapat perhatian media. PERKASA rasa mereka (staf KFC yang terlibat) perlu diberi peluang menjelaskan kepada orang ramai apa sebenarnya berlaku.

“PERKASA akan berjumpa dengan staf KFC terbabit dalam masa terdekat ini untuk mendapat penjelasan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau juga memerhatikan bahawa komen yang timbul berhubung isu berkenaan “sangat tidak adil kepada staf KFC tersebut.”

Katanya lagi, pelanggan yang tampil dalam sidang media semalam – Danny Ng – tidak sepatutnya bertindak memarahi kakitangan resoran berkenaan.

“Pastinya ada cara nak luahkan kehampaan bila apa yang kita hendak sudah habis. Mengapa pula lebih suka menjerit-jerit marah dalam premis yang bukan dia punya? Dia hanya seorang pelanggan sahaja, apa hak dia nak marah-marah pekerja KFC,” soalnya lagi.

Syed Hassan turut melahirkan keprihatinannya ke atas kakitangan terlibat yang menurutnya perlu “berdiri sepanjang hari dan bergerak ke sana sini dalam dapur” dan perlu melayani pelanggan yang ramai.

Malaysiakini juga telah mengunjungi premis berkenaan hari ini, namun pihak pengurusan restoran yang ditemui enggan mengulas mengenai insiden tersebut.

Tinjauan ke restoran dua tingkat itu mendapati premis tersebut beroperasi seperti biasa dan para pelanggan turut memenuhi ruang makan di tingkat bawahnya untuk makan tengahari.

 ULASAN

Yang ni yang kita mahu, bukan sibuk bercakap di Mikrofon je..DAP yang membawa isu ni untuk dipolitikkan sampai ada sidang media bagai..siapa yang meracistkan perkara ni?..dari dok melalak bercakap mengenai “costumer is always right”  baik  korang baca dan nilai sendiri k0men-komen di page KFC malaysia..

 

kfc

apa pandangan kaum-kaum di sana mengenai di bawah video pergaduhan tu..racist giler..di bawah video sebelum kejadian pergaduhan berlaku..dan yang peliknya video ni di muat naik sekerat-sekerat..mana video penuh?..seperti ada agenda tersembunyi

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

No Comment to “PERKASA Akan Temui Kakitangan KFC i-City Isu Gaduh”

  1. No Comment yet. Be the first to comment...

Leave your comment here: