Penjelasan Tengku Mahkota Johor Berkenaan Tender Plat WWW 1  | NescafeAis.Com


.

.

Penjelasan Tengku Mahkota Johor Berkenaan Tender Plat WWW 1

May 29th, 2012 17 Comments .
.

Keputusan penuh bagi nombor pendaftaran siri WWW telah dikeluarkan melalui portal JPJ (www.jpj.gov.my) pada hari Isnin 28 Mei 2012 dan surat rasmi berhubung keputusan bidaan akan dikeluarkan mulai 6 Jun 2012

Terdahulu,tempahan nombor pendaftaran kenderaan WWW yang bermaksud World Wide Web itu telah dibuka selama 14 hari pada 30 April hingga 14 Mei 2012 dan mencatat rekod baru apabila nombor WWW1 mencapai nilai bidaan RM520 ribu.

Dan seperti yang kita maklum, Sultan Johor Pembida adalah tertinggi nombor plat WWW1. Dengan jumlah bidaan yang sangat tinggi hanya untuk sebuah nombor, banyak pihak yang mempertikaikan tindakan Sultan Johor membeli no Plat WWW 1 yang berharga RM 520000.00.

Dan berikut penjelasan Tengku Mahkota Johor berkenaan pembelian nombor pendaftaran WWW1 yang dipertikaikan orang ramai:-

Keluarga Diraja Johor tidak pernah mengambil apa-apa Wang daripada kerajaan sejak zaman Almarhum Sultan Ibrahim. kamu boleh bertanya mana-mana MB atau pegawai Kerajaan berkenaan kenyataan saya ini. Wang yang diperuntukkan kepada Bapa saya dan saya setiap bulan sebagai Sultan dan Tunku Mahkota dimasukkan ke dalam Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim. Ini bertujuan (Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim) untuk membantu rakyat dan Kerajaan Negeri Johor. Sejak saya menjadi Raja Muda, tidak sekali-kali saya mengambil 1 sen daripada kerajaan hingga ke hari ini. Ia Wang Rakyat saya. Jadi sebelum Anda buka mulut anda, sila selidik.

DYAM Tunku Ismail ibni Sultan Ibrahim
Tunku Mahkota Johor

 

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

17 Comments to “Penjelasan Tengku Mahkota Johor Berkenaan Tender Plat WWW 1”

  1. gotti says:

    Sorrylah.contoh pemimpin yang benar adalah seperti RASULLAH SAW dan PARA KHALIFAH ISLAM.Pemimpin yang benar tak akan hidup lagi mewah dari rakyat yang paling miskin dibawah pemerintahannya.

    HIDUP KHALIFAH ISLAM! KEMBALIKAN PIMPINAN ISLAM YANG BENAR YANG BERLANDASANKAN AL QURAN DAN SUNNAH.

    Aku dah muak dengan pemimpin yang hidup dalam bilik aircond tapi rakyatnya sendiri hidup serba kekurangan.

  2. Orang Mala says:

    Kan kat Johor masih banyak lagi orang miskin???
    Bukankah tugas Sultan adalah untuk menjaga kebajikan rakyat???
    Kenapa tak guna Bahasa Melayu untuk beri penerangan???
    Bukankah tugas sultan untuk menjaga Islam dan adat istiadat Melayu???

    INGAT!! RAJA takkan wujud tanpa RAKYAT ! Jangan buat rakyat NAIK MENYAMPAH!

  3. vee avi says:

    rakyat kerja sampai patah tulang pun masih jugak papa kedana mcm saya ni…huuhuhuhuhhh..
    sedihnye…

  4. zam says:

    daripada guna duit tue bayar plat kereta, baik bawa duit tue buat sedekah pd rkyat yg miskin waktu kembara jelajah johor..pahala pun dapat

  5. Syaa says:

    tanpa Raja negara pun tak wujud, apatah lagi rakyat. Sudahlah semua elemen melayu nak dipertikaikan dari Raja ke hingga ke Ibu sendiri …

    Mudah ajer sebab apa.sebab generasi muda belum pernah berjasa kepada sesiapa dan hanya pandai meminta2 sahaja..

    Manakan tidak ibubapa sendiri pun belum kita tabur jasa, yang mudah bagi generasi skrg kritik kutuk..tanpa nama

  6. vivis says:

    Dari tanah kosong terbiar Raja dtg dgn beberapa orang buka tanah, buat sistem, tubuhkan askar buat sistem ekonomi malahan akhirnya umat melayu diIslamkan di tanha melayu oleh dek ketaatan mereka kepada Raja .

    Begitulah nikmat bangsa melayu diIslamkan tanpa pertumpahan darah, malahan bangsa arab sendiri di tanah arab masih ada yang kafir walhal Nabi sendiri turun di tanah arab. Apatah lagi bangsa Yahudi yg berkali2 Allah turunkan Rasul tetapi mereka sentiasa engkar.

    Fikir2kan bangsa melayu..tanpa Raja entah2 kita masih kafir..dan tak guna dah kita kutuk kekayaan Raja yg tidak seberapa dibandingkan nikmat yg bangsa kita hidup dan mati dalam keadaan muslim , insyallah

  7. lina says:

    Kekayaan Raja selalu dikaitkan dgn negatif walhal kekayaan seorang Raja adalah lumrah sebagaimana kayanya Nabi Sulaiman. Nabi juga bukanlah seorang yang zuhud dan miskin, namun Nabi seorang peniaga yang berjaya dengan beristerikan Siti Khadijah yang terkenal dengan kaya raya.

    Namun ada riwayat mengisahkan seorang peminta sedekah dtg kepada Nabi ingin meminta sedekah, Nabi menyuruh beliau mencari apa sahaja dirumahnya untuk dijual kepada Nabi. Beliau kemudiannya hanya menjumpai sebuah lampu buruk, namun Nabi membelinya dan menyuruh peminta sedekah tersebut membeli kapak dengan hasil jualannya. Selepas membeli kapak Nabi menyuruh beliau menebang pokok dan menjual hasil kayu kayan sebagai sumber mata pencariannya.

    Moral of the story, rakyat zaman skerang terlalu manja hendak rezki di depan mata, yang miskin lebih kuat mengeluh dari bekerja keras mencari rezki.

  8. cina bukit says:

    alah ..korang ni…bila Raja Melayu beli no plate pakai duit sendiri bising2 pulak.
    Duit gaji dia jadi Sultan yg dia dermakan bertahun2 untuk Yayasan Sultan Ibrahim itu tak pulak dikenang.

    Dah beribu2 rakyat Johor dpt manafaat daripada duit gaji Sultan melalui Yayasan tu.

    Lagipun dut no plate tu masuk balik ke dalam kerajaan persekutuan dan akhirnya untuk rakyat gak. Bukan dia beli benda kat luar negara.

    Entah2 korang ni…dapat duit gaji beli hp mahal, duit tak kasi mak bapak tiap2 bulan tak ada pulak orang tulis kat blog2 ni.

    Agak2lah nak kondem Raja pun..semua nampak tak betul…now from ari ni boleh ko dermakan semua duit gaji ko pada mak bapak ko?

  9. syaa says:

    tanpa Raja negara pun tak wujud, apatah lagi rakyat. Rakyat ni kemudian menumpang kat tanah yang dah dibuka oleh Raja. Asalnya tanah melayu ni hutan jer..tak ada sapa yg berwawasan yang dirikan negara. Takdir Allah dibiarkan seorang Raja yang boleh buka tanah dan jadi Raja dngn membina tamadun sendiri.

    Sudahlah semua elemen melayu nak dipertikaikan dari Raja ke hingga ke Ibu sendiri …
    Mudah ajer sebab apa.sebab generasi muda belum pernah berjasa kepada sesiapa dan hanya pandai meminta2 sahaja..
    Manakan tidak ibubapa sendiri pun belum kita tabur jasa, yang mudah bagi generasi skrg kritik kutuk..tanpa nama

    Read more: http://www.nescafeais.com/penjelasan-tengku-mahkota-johor-berkenaan-tender-plat-www-1/#ixzz1wK6pEvMy

  10. todak says:

    Hoi. Keling Babi kamu ORANG MALA.
    Jangan kamu nak burukkan Institusi Sultan. Dia ada duit bukan Mak Bapak kamu punya duit. Sial. Cakap je pandai.

  11. Hang Tuah says:

    RM400k hanya untuk nombor plate??. alangkah baiknya dibahagikan utk mendirikan surau / mesjid.

  12. arip says:

    aah,sultan yg bkk melaka tu pon tah kemana,tiba2 melaka dah x pki sultan….semua pon buatan manusia bhai…

  13. Siti Azar says:

    Duniawi jer semua tu…

  14. Kerabat Diraja Terengganu says:

    Ape pun alasan… Jawapannya tetap MEMBAZIR! Membazir itu saudara syaitan..
    Wallahualam.

  15. hamba Allah says:

    betol tu..nak kaya cari sendiri..org lain kaya lantak la..ko nak ckp membazir la..ko xde tau pon brp bnyk sultan johor bg derma ke brp masjid dia da dirikan..org ikhlas tak perlu nak hebohkan..baru kuar duet bnyk tu da kecoh..jaga je kebajikan sendiri..aku org johor aku bangga jd org johor..sekolah agama ada lg zaman tok aku dlu..dri dlu je da nmpk sultan johor bagus..so..lain tak pyh cite la..riak pulak kang

  16. hamba Allah says:

    tu lah org kita tahu nak hidup senang je usaha tak nak..hampeh..makan pun nak suap..cari sendiri la..org lain punya duet org lain punya pasal..nak harapkan org bg ko..bangsa serupa apa ni?ini malaysia bro..kita melayu bro tak kan nak merempat kot..negara sendiri..nak jadi kuli cina india ke zaman akan datang?wahai bangsa2 melayuku sadarlah..kalau melayu jatuh bukan setakat bangsa, agama pun diorg mainkan..kita nak ke mcm tu..pikir2kan lah..sesama sendiri pun tak bersatu nak 1 malaysia pulak..1 melayu dulu la bro..pecah belah kaum melayu..sedihh!!

  17. [...] Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim, pewaris takhta yang aktif berinteraksi dengan rakyat menggunakan dunia siber, bertitah memaklumkan bahawa baginda memutuskan untuk menutup akaun twitter dan kesemua media sosialnya mulai hari ini. [...]

Leave your comment here: