Pekeliling Gaji Baru SSM 2012 | NescafeAis.Com


.

.

Pekeliling Gaji Baru SSM 2012

March 31st, 2012 12 Comments .
.

gaji baru ssm

Akhirnya pekeliling gaji baru ssm 2012 telahpun keluar dan boleh di download. Okey cerita banyak tak guna..korang klik pautan dibawah untuk download pekeliling gaji baru ssm 2012.

  1. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 Tahun 2012 – Kenaikan Gaji Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan Di Bawah Sistem Saraan Malaysia
  2. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2012 – Kenaikan Gaji Bagi Perkhidmatan Polis DiRaja Malaysia Di Bawah Sistem Saraan Malaysia
  3. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 3 Tahun 2012 - Kenaikan Kadar Bantuan Sara Hidup

Untuk Pengiraan Pemindahan Gaji dari gaji lama SSM ke Gaji Baru SSM klik pautan dibawah:-

PENGIRAAN PEMINDAHAN GAJI BARU SSM 2012

cuma masukkan gred perkhidmatan korang, masukkan gaji lama korang dan klik KIRA…

<< JANGAN LUPA KLIK BUTTON SHARE DI BAWAH >>

.
 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

12 Comments to “Pekeliling Gaji Baru SSM 2012”

  1. maleh lah ambo... says:

    betul lah tu, cakap banyak pun tak guna, benda simple macam ni yang dah kena umum masa bajet 2012 pun punyalah payah nak setel, sampai nak kena ketuk baru reti nak kira 13% tu?

    (geleng-geleng kepala)

    tapi dalam pekeliling ni dah nampak jelas yer, skarang jpa dah tak pakai sifir gaji tetap, smua pakai tangkap muat jer dah, asal dalam lingkungan gaji minimum-maksimum jer dah kira iye-iye lah tu…. imagine kalau kita dalam jabatan lain buat kerja ‘cincai’ macam ni, mau kena luku dan sekeh plak!

  2. keris says:

    Aku dah cakap sebelum ni… menang sorak kampung tergadai.. hakikatnya kenaikan tahunan tak sama dengan apa yang diwarwarkan… cuba tengok balik bagaimana kiraan… hanya KGT tahun ini sahaja yang diberikan KGT sebagaimana yang diwarwar kan… menang sorak kampung tergadai…

  3. izoris says:

    orang yang gaji maxima semakin melopong le….

  4. PA positif says:

    Sejak bugdet diumumkan, memang betul apa yang di praktikkan dalam SSM ubahsuai. Jika kita lihat SBPA ianya diluar dari kelulusan Parlimen.Benda yang diwar-warkan ialah mainan media dan orang yang tak reti peraturan.

    Harap dengan penubuhan suruhanjaya khas dapat dibuat penambahbaikan seterusnya. Pekeliling 1/2012 adalah sebagai permulaan bagi menyeleaikan urusan pembayaran gaji baru SSM yang bermula 1 Januari 2012. Walauapa jumlah memang tidak dapat memuaskan semua pihak selagi manusia dengan kehendak yang tidak terbatas.

    Semoga kenaikan ini dapat memberi kelegaan kepada penjawat awam dan bersyukur dengan jumlah yang dapat. Pastikan negera kita aman, produktiviti meningkat, perkhidmatan cekap, dan keadaan politik yang stabil.

  5. TPG vs KGT SSM+ says:

    JPA dah kaji ke kesan TPG vs KGT untuk ssm+ ni. Saya bagi contoh untuk gred 41:

    Sekiranya gaji ssm lama T11 pada 31.12.2011: RM2817
    Gaji selepas pelarasan 13% pada 1.1.2012: RM3183.21
    TPG: bulan oktober
    KGT baru: RM225

    Jadi Gaji Baru diterima pada bulan Januari 2012 (KGT dapat bulan oktober): RM3183.21

    gaji ssm lama T10 pada 31.12.2012: RM2718
    Gaji selepas pelarasan 13% pada 1.1.2012: 3071.34
    TPG: bulan Januari
    KGT baru: RM225 (tinggi berbanding KGT lama ~RM99)

    Jadi Gaji Baru diterima pada bulan Januari 2012 (KGT dapat bulan Januari): RM3296.34

    Implikasinya, junior gred setahun bawah iaitu T10 (TPG Januari) akan dapat kenaikan melebihi T11 (TPG Oktober) pada Januari 2012 ini iaitu RM 113.13 untuk 10 bulan pertama pada setiap tahun akan datang kerana KGT tahunan yang meningkat dengan banyak sekali.

    Macam mana ni JPA buat kerja? tak semak dulu ke betul2.. semua gred yang TPG Okt/Julai/April akan mengalami kerugian berbanding junior setahun bawah yang TPG lebih awal.

  6. entahlah says:

    kalo nk puas hati..buat sendri la jadual gaji tu…kenaikan dh byk nk ape lg..susah la kalo manusia x puas dgn ape yg ade ni…kenaikan kgt mmg sume dpt..ikut bln la…dh rezeki org baru n org naik gaji bln jan..nk wat cm ne kn..

  7. gajicanak says:

    tu lah jenis manusia x tahu bersyukur.. orang dah bagi gaji naik… pun masihb tak puas hati….. inilah kalau keja sayik membangkakng kerajaaannnnn je kejanya… kerja malasssss… gaji nak tinggi…………

  8. nano says:

    itu bukan senior setahun la..kalo kgt bln 10, kgt junior bln 1, senior dlm 3 bln jer..so, tggu la bln 10 bru dpt lg byk dr junior lmbt 3 bln tu..ape yg nmpk dlm ssm baru nie lebih adil la..so, bersyukurla…Alhmdulillah…

  9. riz says:

    sebenarnya apa yang kita semua dapat adalah sama sahaja tak kiralah kenaikan gaji tahuanan seseorang itu jatuh pada bulan januari, april mahupun oktober. kenaikan tetap sama 13 %. bayangkanlah bagi mereka yang kgt nya bulan januari dah lebih setahun dah masih gaji januari 2011. terpaksa tunggu bulan julai baru masuk gaji baru 2012. memanglah ada tunggakan tapi tetap gaji 2011 selama 6 bulan tu.

  10. Katak ong says:

    Gaji naik pon tak de makna nye,,,,
    harga barang naik melambong2 tinggi,,,
    terpaksa keja part time untuk menampong perbelanjaan
    harian,,,,,,,barang keperluan dapor semua nye naik,,,,,

  11. TPG vs KGT SSM+ says:

    tak kira senior 3 bulan ke? senior tetap senior.. mana boleh gaji junior lebih tinggi dari senior?

  12. EITA says:

    memang betul tu .. kita kena bersyukur dengan kenaikan gaji ni.. sbb pe org yang tk kje ngn kjaan tu kerja bukan main susah dan penat baru dapat sikit je kita ni yg kje dlm econd kje rilex je dapat ribu2 tak bersyukur lagi tak taulah maknusia ni.. saya tak fahamlah . kala bercerita bab2 politik , dan mengkeritik pandai sgt. itu tak kenalah dan macam2 lg. borak2 kosong je pas tu dpt gaji.. halal ke gaji tu asyik dok ngeteh je.. entahlah bila nk sedarnya.

Leave your comment here:

image004Bina Blog Bisnes Untuk Kembangkan Bisnes Anda di Internet! Murah & Cepat. Sila Klik Sini!
image004Dapatkan Produk Intimasi Suami Isteri Untuk Kebahagian Rumahtangga Anda! Sila Klik Sini!