Ogy Batal Saman Johan Raja Lawak  | NescafeAis.Com


.

Ogy Batal Saman Johan Raja Lawak

March 14th, 2012 1 Comment .
.

ogy ahmad daud

OGY BATAL SAMAN JOHAN | Pelakon dan pengacara Fauziah Datuk Ahmad Daud (Ogy) telah membatalkan hasratnya untuk  saman  pelawak Johan (Raja Lawak) kerana berpendapat enggan memanjangkan isu tersebut.

Sebelum ini Ogy dilaporkan berasa kecil hati dan terhina akibat sikap celupar mulut pelawak itu yang mempersendakan Allahyarham ibu bapanya iaitu seniman Datuk Ahmad Daud dan Datin Saadiah ketika mengacarakan Festival Filem Malaysia ke-24 (FFM24) lalu.

Ogy berkata keputusan itu diambil kerana dia sudah berasa sejuk hati dan memaafkan keterlanjuran pelawak itu.

“Industri kita bukan besar mana pun. Mungkin pada masa akan datang kami akan bekerjasama. Jadi buat apa panjang-panjangkan hal macam ini.

“Memang betul saya marah dengannya sebelum ini tetapi selepas beberapa ketika saya mula sejuk hati dan sudah memaafkan dia,” katanya.

Ogy berkata dia membuat keputusan itu selepas mendapat petunjuk daripada Allah.

“Sebelum ini, saya terasa hati dengannya apabila dia ketawa dengan teguran saya mengenai gurauannya itu selepas acara tersebut.

“Alhamdulillah, kini saya berasa lebih tenang selepas memaafkan Johan dan kemarahan itu sudah reda,” katanya.

Ogy juga berkata, insiden itu mempunyai hikmah dan memberikan pengajaran kepada Johan agar lebih peka dan sensitif dengan keadaan sekeliling khususnya ketika mengacara atau berlawak di depan khalayak.

p/s:-Selamat kau Johan..hehehe

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

One Comment to “Ogy Batal Saman Johan Raja Lawak”

  1. Mujahid says:

    Alahai… kita lupa hari2 yang lepas kita pernah buat benda yang sama pada orang lain.apa salahnya kalau terkena batang hidung sendiri kan….?

Leave your comment here: