ISL Haram : Nasib Safee Sali Jika Liga Super Indonesia haram  | NescafeAis.Com


.

ISL Haram : Nasib Safee Sali Jika Liga Super Indonesia haram

December 27th, 2011 0 Comments .
.

ISL Haram Liga super Indonesia Dan Nasib Safee Sali di Pelita Jaya РISL Diharam FIFA  РNasib Safee Sali Jika Liga Super Indonesia haram
safee sali terkini

Biarpun Liga Super Indonesia (ISL) menghadapi kemungkinan diharamkan oleh Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) Safee Sali akan terus kekal bersama Pelita Jaya FC dan bersedia menyambung kontrak baru bersama Pelita Jaya sejurus tamat kontrak sedia ada 31 Jan depan.

Namum jangan bimbang, Jika liga ISL sudah diharamkan, pemilik kelab Pelita Jaya mempunyai jalan keluar buat penyerang kebangsaan itu. Sama ada bermain di Brisbane Roar, yg kini di tangga teratas divisyen satu A-league, ataupun beraksi di kelab liga belgium.. Kedua2 kelab ini merupakan pemilik Pelita Jaya, Nirwan Dermawan Bakrie.

Safee Sali menyumbat tujuh gol daripada 14 perlawanan yang diharungi beliau sepanjang kempen Liga Super Indonesia, sepanjang musim 2011 bersama Pelita Jaya. Safee juga bakal menggalas tanggungjawab sebagai kapten pasukan tersebut musim depan yang akan memulakan sepak mula mulai 15 Feb nanti.

Safee juga menegaskan dia akan trus bermain di luar negara utk jangka masa 5 tahun lg.. Harap penyokong bolasepak Malaysia semua sudah jelas tentang keadaan sebenar Safee Sali.Pada aku,tak perlu bimbang sangat kot..takkanlah Indonesia sanggup biarkan persatuan bolasepak diorang diharamkan camtu je,dalam Pelita Jaya pun ada gak beberapa orang pemain Indonesia yang bermain untuk¬† skuad kebangsaan Indonesia…

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

No Comment to “ISL Haram : Nasib Safee Sali Jika Liga Super Indonesia haram”

  1. No Comment yet. Be the first to comment...

Leave your comment here: