Gambar Mayat Pendaki Gunung Everest Yang Terbiar | NescafeAis.Com


.

.

Gambar Mayat Pendaki Gunung Everest Yang Terbiar

April 7th, 2012 3 Comments .
.

EVEREST

Jika berpeluang mendaki gunung Everest, korang bukan hanya dapat menikmati keindahannya sahaja, tetapi bakal dihidangkan dengan mayat-mayat terbiar para pendaki yang ditinggalkan begitu sahaja. Kebanyakan mayat berada dalam kedudukan yang sama ketika mereka mati. Ada yang masih sempurna kerana beku.

Mayat-mayat ini berada di di sepanjang laluan mendaki sehingga ke puncak. Terdapat juga mayat yang terbiar lebih 50 tahun namun kelihatan seperti mereka telah diletakkan di situ semalam. “Zon mati” ialah pada ketinggian 26.000 kaki.

 

GUNUNG EVEREST

EVEREST

Ada beberapa mayat yang diberi gelaran tertentu.  Mayat  diatas ni digelar “Green Boot”. Mayat-mayat  yang diberi gelaran ini menjadi mercu tanda di sepanjang perjalanan ke puncak. “Green Boot” telah mati pada tahun 1996.

GUNUNG EVEREST

EVEREST

Ini  adalah mayat George Mallory di mana mayat beliau telah berada di sini sejak tahun 1924

GUNUNG EVEREST

EVEREST

<< JANGAN LUPA KLIK BUTTON DI BAWAH >>

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

3 Comments to “Gambar Mayat Pendaki Gunung Everest Yang Terbiar”

  1. Bro Zulkbo says:

    salam..
    ermmm..nice entry..
    tertanya juga kenapa
    tiada yang yang sempurnakan
    mayat2 tu kan..?

  2. nescafeais says:

    kos mendaki yang tinggi…lagipun kebanyakan mati di “death Zone”…kat sini udara pun dah sikit..dari diorang bantu yang mati, baik diorng bantu diri diorang daripada mati..hehehe

  3. poji says:

    helikopter payah disitu sebb udara tipis, dan usaha membawa turun mayat bukan mudah kerana nyawa org yg membawanya akan berisiko tinggi. yg mati adatnya memang ditinggalkan disitu saja.

    pompuan ni siap bole update dlm fesbuk xpdc dia..sampai la dia mati. mayat dia pun org tinggal cam tu sja

Leave your comment here: