Lagu Band Nile (Death Metal) Persenda Azan | NescafeAis.Com


.

Lagu Band Nile (Death Metal) Persenda Azan

July 7th, 2011 1 Comment .
.

 nileband

NILE adalah sebuah kumpulan band death metal yang berasal dari Amerika dan dianggotai oleh 4 orang.Walaupun mereka adalah penganut agnostisisme , tapi dalam album mereka “Those Whom The Gods Detest” , ada sebuah lagu yang membawa unsur Islam yang judulnya “Kafir!”…kenapa dikatakan ada unsur islam,:

1. lirik yang pelik
2. ada kalimat “Allahu Akbar” dgn  suara deathgrunt
3. dalam lagu ini bukan hanya ada melodi atau breakdown, tapi terdapat suara azan Makkah (yaitu potongan “asyhadu anna muhammadarrasulullah” 2x dan “hayya ‘alash shalah” 1x)

Ok..korang dengar betul-betul lagu ni…panas hati bila perkara macam ni diorang permainkan…kepada peminat Death Metal atau seangkatan..hmmmm..korang nilai la sendiri….

LIRIKNYA

KAFIR!:

(Intro:blast-beat headbanging)

There is no god but god
There is no god but god
There is no god but the one true god
There is no god but the hidden god
There is no god
There is no god
There is no god
There is no god

Allah Akhbar! (maksudnya Allahu Akbar!)

In the name.. of the unmerciful the unbenevolent
In the name.. of the lord of the worlds
Owner of the day of judgement
Show us the path of those who earn anger
And those who go astray

As for the disbelievers
Whether thou warn them or warn them not
Is all one for them
They believe not
And theirs is an awful doom

Kafir!

(blast-beat headbanging)

O mankind..
Worship the god whom thou hast created
Who hast created thee
And those who came before thee

O mankind..
Thou sons of simian ancestors
Guard yourself against the fire

Prepared for disbelievers..
Whose fuel is of men and stones

(Ambiance: breakdown
headbanging
voices: azan (ash-hadu anna muhammadan rasulullah 2x)
melody
voice: azan (hayya ‘alas sala)
melody)

There is no god but god
There is no god but god
There is no god but the one true god
There is no god but the hidden god
There is no god
There is no god
There is no god

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

One Comment to “Lagu Band Nile (Death Metal) Persenda Azan”

  1. Peace says:

    Melampau! Harp peminat rock fikirkan Hal ini, jgn main ikut je lagu barat tu…harp kerajaan haramkan band ini Dari masuk Msia Dan ban lagu diorang k.

Leave your comment here: