Hukum Hudud- Enot Teruk kena Sula Peminat | NescafeAis.Com


.

.

Hukum Hudud- Enot Teruk kena Sula Peminat

October 6th, 2011 4 Comments .
.

enot

Enot punya hukum hudud

“Memang zaman dulu orang islam mengamalkan hukum hudud kepada mereka tang membuat kesalahan, contohnya bagi mereka yang berzina hukuman sula akan dikenakan,tapi rasanya ia tidak lagi sesuai,malah kita wajar memberi peluang kepada peaslah untuk berubag.Kalau hulum hudud dijalankan,pesalah terbabit terpaksa hidip dalam keadaan yang tidak sempurna seperti tiada tangan kaki dan sebagainya.Bagaimanapun,semua ini tidak menjamin mereka insaf sepenuhnya.”

Dah agak dah,memang akan kena si enot ni,ada ke berzina kena hukum Sula..ni kenyataan terbatru dia dalam fan page si Enot ni,tau plak terase,

salam maaf sy mmg x brapa tau tentang hukum hudud tp x bermakna sy jahil..itu mgkin kesilapan wartawan sy x berckp sedemikian n sy mmg x ingin komen ttg hukum hudud ni jd jangan sewenang2nya mngata sy sbegini,sy mmg x ingin komen benda yg sy krg tau dari yg sy tau.jadi tolong jangan mnghina sya dan arwah mak bapak sy yer..tuhan jer tau siapa sy biar dia yg mnilai sy bkn korg sume..alhamdulilah pada yg mngutuk sy dan mgeji arwah mak bapak sy smoga tuhan jer yg mbalasnya amin…wasallam

komen enot pasal hudud

klu tak tahu baik diam je…jangan memandai-mandai.ni sikit aku amik dari fan page si enot ni.

enot hukum hudud

p/s:-Orang jahat je takut ngan hukum hudud ni…

.
 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

4 Comments to “Hukum Hudud- Enot Teruk kena Sula Peminat”

  1. auc says:

    lebih baik diam
    drp bercakap menampakkan lagi kajahilan dan kebodohan kita

  2. Jai says:

    Ha3.. Mula2 kata jgn tuduh bukan2 sebab kononnya xde cakap camtu pada wartawan, tapi dah mmg cakap xnak ngaku.. Apa salahnya nak minta maaf dari tegakkan benang yang basah..adehh..

  3. Hanafi says:

    Sudah pasti enot ada salahnya bila membuat kenyataan. Tapi alangkah hebatnya manusia itu (yang memberi komen kepada enot dlm fanpage) sekiranya memberi nasihat atau kata2 yang baik kepada enot. Mana tahu, dengan kata2 yang baik, terbuka hati enot utk muhasabah diri sendiri. Wah, rahmat orang itu apabila kata2nya menyedarkan orang lain. Insyallah.

    • blackjane says:

      setuju sgt ngan Hanafi.. sbnrnya org yg menegur Enot pun sama level je ngan Enot dari sudut ilmu dan amalnya (berdasarkan teguran). Ada ilmu dan tahu agama kononnya, tp menegur lgsg xde hikmah. instead of mengecam, kenapa x dibetulkan apa yg dia tersalah kata tu? bagitau dia, hukum utk berzina ada 2.. utk org bujang lain, utk org dh kawen, dh penah kawen lain.. i’m sure dgn cara tu dia akan ingt hukum tu sampai bila2. kecaman n tohmahan xkan bantu melembutkan hati dia..

      and owner blog ni, x semestinya org jahat je takut ngan hukum hudud ni.. org yg tidak mengetahui hakikat hudud akan berasa gerun. cth, saya gerun tgk peragut dipukul beramai2 di tepi jln, apalagi klau nak tgk org kena potong tgn sbb mencuri. tp again, pencerahan diperlukan spya org lbh paham ttg hukum ni dan xkan ada pertikaian lagi. mslh hudud di malaysia adalah masalah kefahaman.. bkn soal baik jahat.

      kamu dan aku sokong hukum hudud, belum tentu kita orang baik2. belum tentu kita akan terlepas daripada pensabitannya.. tepuk dada tnya iman.

Leave your comment here:

image004Bina Blog Bisnes Untuk Kembangkan Bisnes Anda di Internet! Murah & Cepat. Sila Klik Sini!
image004Dapatkan Produk Intimasi Suami Isteri Untuk Kebahagian Rumahtangga Anda! Sila Klik Sini!