Gopinath Jayaratnam Budak India Hina ISLAM | NescafeAis.Com


.

Gopinath Jayaratnam Budak India Hina ISLAM

September 26th, 2012 31 Comments .
.

lelaki india biadap

Penghinaan demi penghinaan terhadap Allah dan Nabi Muhammad SAW dibuat secara terbuka, terang-terangan tanpa sebarang perasaan takut kepada undang-undang.Kerana apa?..kerana kita terlalu berlembut dalam hal ni, adakah cukup dengan sekadar permohonan maaf?

Gambar Gopinath Jayaratnam di atas sudah tersebar luas di laman sosial Facebook. Diharap pihak Polis Di Raja Malaysia dan SKMM hendaklah menyiasat secara terperinci dan membawa anak muda di atas ke muka pengadilan. Sampai bila Umat Islam ingin dicerca. Apakah perlu menunggu sehingga berlaku pertumpahan darah barulah tindakan drastik akan diambil?

Berdasarkan maklumat di Facebook beliau, anak muda ini bernama Gopinath Jayaratnam. Bekerja sebagai juruteknik makmal di Tip Top Meat Sdn Bhd. Berasal dan tinggal di Klang. Pernah belajar dalam jurusan Industrial Biotechnology di Universiti Industri Selangor.

 

gopi
 

Kau dah hina agama kami? mintak maaf? semudah itu? Jangan kan temberang sangatlah,masuk akal ke akaun kena hack, lepas tu kau cakap nak tutup akaun dan kemudian kau buka balik?. Kalu si hackers tu hack akaun kau, dah tentu2 dia tukar Password…Ini betul-betul kaki temberang, agak-agaknya kalau kita hina agama mereka dengan sehina-hinanya lepas tu kita minta maaf ok ke ?

Siap share lagi artikel yg menghina IslamĀ :Taj Mahal – A Hindu Temple-Palace, artikel yg ni tarikh 4 julydi, antara petikan artikel bodoh itu menyebut “Bahawa Islam adalah betul-betul jahat sangat berasas. Ia bukan agama, tetapi satu cara untuk menghalalkan rogol, pembunuhan, rampasan dan pemusnahan.”..makna dia dah lama menyokong perkara2 yg menghina Islam…kalo dia tak sokong…dia takkan share benda nih…aku tak caye langsung fb dia kena hack…

gopi

Lepas tu korang tengok, page apa yang dia LIKE…

ll

Adakah ni masih belum cukup membuktikan betapa bencinya dia pada islam?..cukup-cukuplah berlembut dalam hal ni, makin teruk kita dipijak nanti, ni maklumat Gopinath si bangsat ni:-

Gopinath A/L Jayaratnam.
I/C : 860928435109.
Alamat : NO. 54 Jalan 49 Seruling Kawasan 3 Taman Klang Jaya 41200 Klang.Selangor.
Kereta : Iswara Hijau (WGY 8326)

jik

Rumah dia kena serang semalam, sebelum polis tiba

*UPDATE: Dey thambi..akaun lu kenaq hack ea..ni natang pe? tu 26 MAY…lame betul akaun lu kena hack..lu sudah kena thambi…memang dia anti islam..

de

Laporan polis yang telah dibuat:-

de

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

31 Comments to “Gopinath Jayaratnam Budak India Hina ISLAM”

  1. mr X says:

    mapus la kau keling..patut la kau payah nk dpt keje..rupenye bangang…nyesal aku ajar dulu..kalu aku tahu…aku bg minum acid je kat kau keling

  2. josephine ngan ee huah says:

    s a chinese married to a indian , i feel shame of the what this guy said. I am sorry to all muslim in malaysia.

    Josephine ngan ee huah
    seri kembangan

  3. HAMZAH says:

    hey u tambi…lu ingat haaa……cari sampai dpt…

  4. KAPAN LAGI says:

    Si India ni mengeluarkan kenyataan yang suruh bunuh dan mencaci..Orang islam tak sebut apa2 pun? Jadi sape yang pengganas ni? Si keling ni la..

  5. anaKedah says:

    Assalamualaikum..

    Saya masih boleh bersabar jika ada orang menghina kaum keluarga atau negara atau bangsa saya,

    TETAPI menghina AGAMA dan NABI boleh menyebabkan saya menjadi AMOK….berhati-hatilah

  6. MSRajah says:

    I’m as non Muslim is strictly against this stupid guys comments. He has no right at all to critisize the Almighty ALLAH(SWT) and the Prophet Muhammad (SAW). I belief there is only one GOD and Prophet Muhammad (SAW) is the last messenger of the Almighty to guide the human. My religion do not tought me to critize other religions and beliefs. I have a lot Muslim friend and even relative. I feel bad about his comments. Hope the appropriate authority bring him to justice and give him a severe punishment so that the others do not follow him.

  7. Malaysian says:

    My sarcastic comments to the stupid Gopi – change the caracters in your statement to your mother and “anjing kurap” it will look better.

  8. jason says:

    KDN pasti duk diam jer, taknak ambik apa2 tindakan, korang tengoklah. Walau mcmanapun korang membantah, dia org x peduli, cos polis hny ambek tindakan jika melibatkan kes jenayah. Kalau korang belasah tambi ni puas2, skjp jer polis tngkp korang percayalah….banyak dh bukti slama niey…..sbb tulah dia org suka hati menghina agama org laen, cos polis xkn ambik tindakan punyer……hahaha

  9. Blog Sensasi says:

    masya Allah….sampai gitu sekali dia hina agamaku……tp ingatlah Allah itu maha mengetahui…….moga2 dia mendapat tarbiyyah dan memeluk Islam dan menjadi pendakwah besar dalam menegakkan agama Islam yg suci ini

  10. zarina says:

    haram punya budak…hang ingat hang dok kat tamilnadu ke sedap2 hina agama ku….sat hang nanti mendapat…rasa2 ramai dok tunggu hang…kira la hang dok lokap lagi selamat kot…toksah dok kata org pakai acc hang…hang dgn keturunan hang mmg suka cakap putaq belit….

  11. humanwithbrain says:

    this is the problem with the malaysian… yes what this guy did is wrong!!! and it is bought to justice!! but how about Malays that insult other races before this!! The answer is!! They are free to go because they are Malay!!! Wake up!!

  12. anybody says:

    it’s not about RACE here..undertand it thoroughly, mate!!
    it’s about religion…u shouldn’t be insulting and assaulting others religion recklessly..

  13. really says:

    my opinion we can lodge police report for this humanwith”somuch”brain under akta hasutan too. trying to add RACE in the picture here.

    RELIGION is different from RACE….duh!!!

  14. riya says:

    ya..it about religion too. calling about indian pray patung la, patung tangan lima? IT SAME TOO.DON’T BE PRETEND WHEN IT COMES U AND UR PEOPLE!be fair!

  15. nak tahu says:

    Saya tak beragama (Atheist), Cuba tengok gambar ini

    http://www.theonion.com/articles/no-one-murdered-because-of-this-image,29553/?ref=auto

    Banyak orang dah tengok gambar ni, tapi takda pulak sapa-sapa nak panggil orang atau agama lain benda kasar, bantah, ataupun nak bunuh/bantai orang. Apasal orang Islam je macam ni? Sorry jika tersingung perasaan, cuma nak tahu sahaja.

  16. nescafeais says:

    kamu tak beragama yang anti islam?..if kamu takda agama..kenapa nak perlu peduli dengan kami golongan yang beragama?kamu takda hak untuk mepertikai atau mepersoal kami golongan yang beragama…

  17. Martabak says:

    Hei tambi! roti canai telur satu, teh O satu. Cepat sikit tambi..

  18. nz says:

    eee…tapi Nabi Musa SAW dan Nabi Isa SAW rasulullah jugak kan….boleh ke?

  19. manix says:

    Klw di indonesia mgkin MR black ni dah lama mninggalkan dunia…

  20. ME. says:

    Please don’t talk bad about other race / religion. I am fully respecting Muslim. I like their dicipline.
    I don’t like people who doing so

  21. […] we can adduce the suspects behavior by looking at his previous post and status messages, those whose origins are not up for debate. That’s ‘real’ police work and […]

  22. orang kosong says:

    Where is Humanities?Fighting each other for Religious.Everybody will die one day…realise what is the best….for Humanities…analytical, critical, or speculative will end when we gone from this space..No body will think about you anymore after you gone..neither you cannot be proud of your life after this space..think and talk bfore do.

  23. orang kosong says:

    Benda ynag lama agak pelik..tapi kalo x dah …kamu x kn kesini

  24. jab indir says:

    No 1 knows what is the truth ! how sure you people know that his profile has not been hacked. i mean im not supporting him but think from his own perspective. His not that dumb to post something about other religion especially about the islam believes! He knows what are the consequences if he does. Instead of blaming him & treating him like a crimiinal, find the damn prove. Get some sense for god sake! He need to be punished if he does it. But what if it wasnt his work? His going to be punished for no reason? because of this his future will be dark & his life is in danger at any moment! Do think before you people react ! i have a lot of malay friends and they are very nice people ! But dont just criticise a person without knowing the truth. If its true about what he has said then yes i myself agree that he should be punish ! but what if he did not do that ? The question remains!

  25. azhari says:

    Kerana mulut badan binasa…Gopinath kenalah tanggung akibatnya…org2 yang memusuhi agama islam & juga agama lain sesuka hati adalah ‘pesakit mental’ … apalah salah Baginda Rasulullah SAW sampai menyakitkan hati pesakit mental macam gopinath & sam bacille nie…Rakyat Malaysia Islam dikira baik hati lagi sbb hanya serang rumah…tapi kalau dekat Timur Tengah…jadi mendiang dah kot ;p

  26. Azman Mohd Rizwan says:

    Kita patut Ganyang semua Hindu kat Malaysia, Tapi jaga2 sikit jangan terganyang Mamak pulak, Mamak ni sebangsa dgn kita…. Jangan pasal sama2 kulit hitam Mamak jadi mangsa pulak.

    Aku benci si Hindu ni, banyak Kuil dari population diaorang.

  27. pejuang bahasa says:

    please guna bahasa kebangsaan kpd yg ska sgt menggunakan bhs ingris.. ini KT MLAYSIA LAH JD GUNA LAH BHASA KBGSAAAN.. OK ADA PAHAM KLU XMAU GUNA BOLEY BALIK LA

  28. serban hijau says:

    ALLAH TUHAN KU MUHAMMAD NABI KU ISLAM AGAMA KU. JANGAN ENGKAU MAIN-MAIN DALAM HAL NI BURUK AKHIBAT

  29. Moorthy says:

    komen gopinath ini memang sangat ekstrem tapi kalau dia perlu dihukum semata-mata komennya ini, semestinya ramai lagi orang melayu yang perlu dihukum kerana komen2 mereka yang berunsur keganasan dan penghinaan terhadap kaum serta bangsa lain (kristian, hindu dan cina). Komen2 orang melayu ini selalu sahaja boleh dilihat dalam internet (blog, youtube…etc) tetapi tiada tindakan yang diambil terhadap individu2 tersebut, tetapi apabila seorang bukan islam mengkutuk islam (seperti dalam kes gobinath ini) hal ini diperbesar-besarkan oleh orang melayu. Ini adalah pengamalan cara double standard oleh kerajaan malaysia dan orang melayu malaysia.

  30. Malaysian says:

    hey you with no brain, Malays insult other races? Did they told you to fcuk your god or your god to fcuk you? Its you who should be put to sleep! Pea brain bigot.

  31. Malaysian says:

    Jab Indir, if he doesn’t do it, then come out and make a police report. The police can then investigate, fair?

Leave your comment here: