Googlism: Apabila Google Dijadikan Agama – AWAS | NescafeAis.Com


.

.

Googlism: Apabila Google Dijadikan Agama – AWAS

July 12th, 2012 0 Comments .
.

googlr

Google kalau korang tak tahu, korang memang sangat naif . Tapi ajaran sesat Goooglism mungkin tak ramai yang tahu. Ajaran Googlism yang sesat ini cuba membuktikan bahawa Google adalah Tuhan. Pengikut amalan Googlism ini cuba untuk membuktikan bahawa Google itu adalah Tuhan berdasarkan kenyataan mereka seperti di bawah :-

1. Google adalah sesuatu yang paling mendekati pada Maha Tahu.
2. Google ada dimana-mana dalam satu waktu.
3. Google menjawab penyembahnya (yang melakukan googling).
4. Google tidak akan pernah mati.
5. Google tidak terbatas dan terus tumbuh selamanya.
6. Google mengingat segalanya.
7. Google tidak melakukan kejahatan.
8. Google dicari lebih banyak daripada seluruh nama-nama Tuhan digabungkan.
9. Bukti kewujudan Google sangat banyak.

Siap ada doa lagi…

Hail Google, full of hits.
Our searches are with thee.
Blessed art thou amongst search engines,
and blessed is the fruit of thy servers.

Holy Google, Mother of Searches.
pray for us sinners,
now and at the hour of our disk crash.
Amen.

Ajaran Googlism ni pun ada ‘rukun’. Ni 10 rukun dia; 10 Commandments of Googlism…

1 – Thou shalt have no other Search Engine before me, neither Yahoo nor Lycos, AltaVista nor Metacrawler. Thou shalt worship only me, and come to Google only for answers.
2 – Thou shalt not build thy own commercial-free Search Engine, for I am a jealous Engine, bringing law suits and plagues against the fathers of the children unto the third and fourth generations.
3 – Thou shalt not use Google as a verb to mean the use of any lesser Search Engine.
4 – Thou shalt remember each passing day and use thy time as an opportunity to gain knowledge of the unknown.
5 – Thou shalt honor thy fellow humans, regardless of gender, sexual orientation or race, for each has invaluable experience and knowledge to contribute toward humankind.
6 – Thou shalt not misspell whilst praying to me.
7 – Thou shalt not hotlink.
8 – Thou shalt not plagiarise or take undue credit for other’s work.
9 – Thou shalt not use reciprocal links nor link farms, for I am a vengeful but fair engine and will diminish thy PageRank. The Google Dance shall cometh.
10 – Thou shalt not manipulate Search Results. Search Engine Optimization is but the work of Microsoft.

Ajaran Googlism ni ada jugak website

 

googleism

Lagi info berkenaan ajaran Googlism yang ngarut,sesat dan bodoh ni:-

1-Pengikut Ajaran Googlism  dipanggil Googlists
2-Tuhan Google ini berjantina perempuan! (lol ada jantina pulak)..baru ku tahu google ni betina..kahkahkahkah..
3-Siap ada cuti tahunan lagi iaitu pada 14 September, tarikh di mana nama domain Google.com telah didaftarkan pada tahun 1997.
4-Siap ada forum lagi…kahkahkahkah.
5- Setakat ni diorang dah rekrut seramai 9,848 orang (berdasarkan pengikut tegar di Forum)
6-Mereka menolak tuhan-tuhan yang ghaib pada tanggapan mereka kerana tiada bukti saintifik yang dapat membuktikan.

P/S:- Sama ada betul atau tidak tentang agama ni tak dapat dipastikan, tapi kalau dah ada sebegitu ramai pengikut, macam betul jugak kan?..lagipun tak pelik juga, sebab ada lagi beberapa agama yang pelik, seperti agama jediism (star wars), raelism, The Church of All Worlds dan banyak lagi. Apepun berhati-hati ketika melayari internet…takut tersilap langkah, ada pulak lagi yang kena tembak macam bro ninja yang serang JPM pakai pedang tu…WTF…waspadalah,jangan terlalu mudah terpengaruh dengan dakyah-dakyah atau agama-agama sesat camni.

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

No Comment to “Googlism: Apabila Google Dijadikan Agama – AWAS”

  1. No Comment yet. Be the first to comment...

Leave your comment here: