Proton Preve Kemalangan Patah Roda Sebenarnya Disebabkan Kecuaian | NescafeAis.Com


.

.

Proton Preve Kemalangan Patah Roda Sebenarnya Disebabkan Kecuaian

April 21st, 2012 9 Comments .
.

gambar preve kemalangan

Sejak semalam kecoh disebarkan gambar kereta Proton Preve dengan tayar depannya patah (bengkok). Ianya dipercayai disebarkan oleh individu-individu yang  dipercayai memandu kereta buatan JEPUN dan AMERIKA yang begitu bencikan kereta proton. Kononnya  kereta Proton preve ni tercabut roda hadapanya kerana tidak berkualiti seperti kereta JEPUN dan AMERIKA kesayangan mereka.

Ok..bagi yang anti proton atau anti Proton Preve, ni maklumat kejadian yang berlaku di lebuhraya DUKE, susur keluar ke Sentul. Menurut editor  Top Gear Malaysia, Hezeri Samsuri, kereta ini dipandu oleh seorang salesman di Sentul dengan kelajuan 120 km/h . Namun ketika cuba mengelak sebuah kereta lain, kereta ini terlanggar pembahagi jalan dan terkena bahagian tayar mengakibatkan kereta tersebut melambung.

proton preve

Tweet dari  @HazeriSamsuri Tentang Gambaran Sebenar Kejadian

Ketika kereta ini mendarat, hentakan yang kuat menyebabkan tie-rod nya patah. Ini bermakna ia tiada kena mengena dengan defect parts dari Proton. Ini adalah kecuaian manusia dan diharapkan cerita ini akan memberi gambaran sebenar kejadian tersebut, diharap tiada andaian yang bukan-bukan dibuat.

P/S:-Senang cakap, kalau suka, rase ada duit…beli, jangan hasut orang dari jangan beli kalau sendiri tak mampu beli..bye

preve

.
 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

9 Comments to “Proton Preve Kemalangan Patah Roda Sebenarnya Disebabkan Kecuaian”

  1. Bro Zulkbo says:

    salam..
    adehh..tengah kehangatan Proton Preve ni
    tetiba keluar gambar sebegitu memang memberi
    impak yang besar pada jualan kereta tu..
    SIMPATI! harapan kesannya tak seberapa

  2. Juan says:

    saya sayang proton

  3. joey ahmad says:

    sebenanye malaysia masih ramai tak patriotik, kalau kat korea ni, cepat2 rakyat nye back up kejadian..btw, move forward proton, proud of this PREVE.

  4. alongzairi says:

    for your infor, part yg di guna adalah sama dengan exora – persona – gen2 (carry over part). klu kata part tak berkualiti sila dapatkan bukti. dah banyak model tersebut di jalanraya tp tiada satu pun sebegini………… tak cerdik la klu kata part tiada kualiti. dah tentu lah ini adalah kemalangan bukan patah sendiri.

  5. Seri Mestika says:

    Sorry pada yg mengomdem. Pd yg terlibat terus dgn jualan kereta seperti saya, takde masalah pun dgn customer di showroom. Kadang yg mengomen di blog2 ni, pergi showroom n tgk kete ni secara fizikal pun tak pernah. Bunyi je bising mcm nyamuk. Kalu tak kerana RM17k proton Saga Orion 1985, tak tau la brp ramai org Malaysia yg tak reti drive kete, tak reti jual kete, tak reti repair kete n tak mampu beli kete Dan mungkin kete ni jugak la, makbapak anda dpt berdating, kahwin n melahirkan org2 yg tak ingat dek untung ni. Aku n geng pun dah kenal sgt org org ni bila hari launching. Bukan org kaya pun. Dtg pun sebab nak makan satay free. Parking keta pun jauh jauh supaya org tak nampak dia pakai kelisa. Kita kena tengok org Amerika, walaupun Demokrat or Republican, black or white,” They r proud to be american. Dont mess with them”. Baju hard rock cafe dia pun ada logo Born in USA walaupun made in china. Senyum

  6. Mr Shah says:

    Senang Cerita.. Benda ni Buatan Besi.. “Lower Arm” dan DiUji.. “Bukan” senang2 or suka2 nak patah gitu je.. btol tak ?

    BMW – Terbabas sampai terjun longkan (Highway Seremban – KL)
    Ferrari – Terbakar ( Highway Seremban – KL)
    Vios – Badan Patah dua – Rawang
    Lancer – Terbakar (Federal Highway)

    So.. apa beza nya kan kwn2 ??
    Sume kete pakai – Petrol – Besi – Gas (Acond) – Kain – Kulit (Leather)
    Apa yang beza Selesa dan Harga ja.. :-)

  7. Mr Shah says:

    Anyway.. Sy pun sokong Proton… Sbb.. Sy dr dulu mmg syg kan Proton. :-)

  8. robotsabah says:

    apa2 kereta pun kalau accident, memang kemek… cuba kamurang drive ferrari 120km/j dan langgar pembahagi jalan.

  9. robotsabah says:

    SETUJU!!!

Leave your comment here:

image004Bina Blog Bisnes Untuk Kembangkan Bisnes Anda di Internet! Murah & Cepat. Sila Klik Sini!
image004Dapatkan Produk Intimasi Suami Isteri Untuk Kebahagian Rumahtangga Anda! Sila Klik Sini!