Semak Saman Trafik Online Melalui MyEG Dan SMS | NescafeAis.Com


.

.

Semak Saman Trafik Online Melalui MyEG Dan SMS

October 5th, 2011 11 Comments .
.

saman trafik

Baru-baru ni aku ada terima E-Mail dari MyEG memaklumkan mengenai saman trafik aku yang masih belum dijelaskan,berguna jugak bila daftar dengan MyEG ni,sebabnya aku pun tak tau masa bila kena saman.,huhuhu..(maybe saman hadlaju) mudah juga bila ada peringatan camni.

E-Mail Dari MyEG yang bakal merabakkan duit aku…huhuhu

Dear NESCAFEAIS,

Your outstanding PDRM summons : 1

You may proceed to check your summons details and make payment at

http://app2.myeg.com.my/pdrm2/sub/chk.do?id=

Thank you for using MyEG services

Regards,
Team MyEG

Pengguna,

Pihak MyEG diperingkat menambahbaik aplikasi notifikasi saman trafik PDRM secara real time
kepada pendaftar-pendaftar notifikasi saman.

Sehubungan itu, dimaklumkan bahawa pihak MyEG akan membuat notifikasi berkala secara
bulanan dan notifikasi tambahan akan diberikan secara serta merta kepada pendaftar setelah
maklumat saman baru dimasukkan ke sistem PDRM.

Terima kasih kerana menggunakan perkhidmatan MyEG.

kepada yang belum berdaftar dengan MyEG  korang boleh mendaftar di laman web MyEG (KLIK SINI)  untuk semak saman trafik secara online atau semak melalui  SMS. Anda akan dimaklumkan setiap kali mendapat saman trafik melalui SMS dan email jika berdaftar dengan MyEG. Melalui semakan Saman trafik secara online korang tak payah dah berjumpa Polis atau JPJ untuk menyemak saman trafik.

Cara Semak saman trafik JPJ melalui Online :

masukkan nombor kad pengenalan atau  nombor plat kereta di sini JPJ Online

Cara Semak saman Polis melalui SMS :

-Taip POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar ke 32728

-cth :  POLIS SAMAN 850304067089 hantar ke 32728

Atau dengancara berikut , taip sms :

-SAMAN POLIS [no pendaftaran kenderaan] , hantar ke 32728

-cth :  SAMAN POLIS WRG8902 hantar ke 32728

Jika mahu saman dihantar ke alamat email, taip SMS;

-POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] hantar ke 32728

-Cth : POLIS SAMAN WRG8902 NESCAFEAIS@yahoo.com dan hantar ke 32728

Korang juga boleh membayar saman trafik secara online di MyEG (Daftar dulu sebagai ahli).

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

11 Comments to “Semak Saman Trafik Online Melalui MyEG Dan SMS”

  1. Lin says:

    bagaiman nak semak saman jpj secara online

  2. Thanks ya, nasib baik ada blog post ni. Dapat juga tolong bos check motor yg trade in masuk tu ada saman atau tidak. :)

  3. Rafael says:

    Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came
    to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Outstanding blog and fantastic design and style.

  4. NUR FATIN IZZATI BINTI AHMAD SUCKOR says:

    terima kasih

  5. NUR FATIN IZZATI BINTI AHMAD SUCKOR says:

    salam.macam mana saya nak check saman secara online???

  6. Michael says:

    saya SMS byk kali ,tak da balas . tolong boss

  7. AZHAR says:

    CEK SAMAN JPJ

  8. winning combinations says:

    Hello there, I discovered your web site by means of Google while searching for a
    related matter, your website got here up, it looks great.
    I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just changed into alert to your weblog thru Google, and found that it is truly informative. I am going to be careful for brussels. I will be grateful for those who proceed this in future. Numerous people might be benefited out of your writing. Cheers!

  9. Betsey says:

    Hi there, i read your blog occasionally and i
    own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments?
    If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest?
    I get so much lately it’s driving me crazy so any help is
    very much appreciated.

  10. It’s amazing designed for me to have a web page, which is good in favor of
    my know-how. thanks admin

  11. fazura says:

    dimana mahu check berapa total saman yang perlu dibayar?

Leave your comment here: