BREAKING NEWS : Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2013 (RM400) Dan Elaun Perumahan Naik? | NescafeAis.Com

.

BREAKING NEWS : Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2013 (RM400) Dan Elaun Perumahan Naik?

February 20th, 2013 5 Comments .
.

sss

Rumours : Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2013 (RM400)dan Elaun Perumahan Naik 2013?

Kenaikan gaji kakitangan awam 2013 + elaun : Menurut sumber dari BeritaSemasa bahang Pilihanraya Umum ke 13 di sana semakin terasa. Bilik-bilik gerakan yang bertempat di Jabatan Pendaftaran Negara contohnya dikatakan telah bersedia. Dan Dalam pada masa yang sama….Gaji Kakitangan Awam 2013 dan Elaun Perumahan Naik?

Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak berbesar hati di mana akan bertindak meluluskan kenaikan gaji kakitangan awam 2013 sekitar RM400 beserta elaun perumahan dinaikkan kepada (antara RM350-RM450). Dan dijangka kenaikan gaji kakitangan awam + elaun perumahan (ETP) akan diluluskan pada seawal hari Khamis ini atau selewat-lewatnya awal minggu hadapan.

P/S : Nantikan kemaksini berita selepas ini….

PP/S : Dalam pada masa yang sama, (CUEPACS) dilihat akan terus menekan supaya kerajaan mengkaji semula faedah pinjaman perumahan kakitangan awam sebanyak 4 peratus dengan menurunkan ia kepada satu peratus.

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

5 Comments to “BREAKING NEWS : Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2013 (RM400) Dan Elaun Perumahan Naik?”

 1. jojo says:

  mcm x percaye aje,zaman sekarang ni,berita pm nak jawatan pun boleh tipu,inikan pula berita internet,nak percaya sangat nama nam pun rumours,tunggu dan lihat.

 2. wan says:

  aku setuju ngan jojo

 3. Amir says:

  HMMM TUKAR JE LAH… NAK BAGI..BAGI LA SBLOM PILIHANRAYA DAN START DIBERIKAN BERMULA JANUARI 2013 (BAYAR TUNGGAKAN ) JANGAN KADAR KENAIKAN NI DIBERI SELEPAS PILIHANRAYA….TAK BEST…MENANG DAPAT LA TKENAIKAN..TAK MENANG..KITA TUNGGU TAWARAN KERAJAAN LAIN…

 4. org gomen says:

  bonus pun susah nak bg, mintak 3 bulan dapat sebulan je, tu pun bagi separuh2.

 5. nas says:

  wahai orang gomen says.. itu nasib baik ada bonus.. kalu takdak macam mana… tapi kerajaan perlu juga mengambil kira kos hidup sekarang yang semakin meningkat.. harap-harap kita sebagai perkerja, bila dapat kenaikan gaji perlulah juga maksimumkan cara kita berkerja…

Leave your comment here: