Ceupacs Mohon Bonus 2012 Terbaik Untuk Penjawat Awam Dalam Bajet 2013 | NescafeAis.Com


.

Ceupacs Mohon Bonus 2012 Terbaik Untuk Penjawat Awam Dalam Bajet 2013

September 10th, 2012 6 Comments .
.

bonus 2012

Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) berharap kerajaan memberi bonus 2012 penjawat awam yang terbaik kepada anggota penjawat awam pada Bajet 2013 yang akan dibentangkan di Parlimen 28 September 2012 ini.

Presiden Cuepacs Datuk Omar Osman berkata sebelum ini Cuepacs memohon kerajaan memberi bonus 2012 kerajaan bagi pembentangan Bajet 2013 sebanyak dua bulan gaji kepada 1.4 juta penjawat awam dan pihaknya percaya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mempertimbangkan perkara tersebut berdasarkan kemampuan kerajaan.

Bonus 2012 Penjawat awam adalah Lebih Baik pada Zaman Mahathir?

“Dalam sejarah, kita tidak pernah dapat bonus dua bulan gaji. Bonus terbaik yang pernah diberi kerajaan kepada penjawat awam ialan bonus sebulan gaji iaitu pada zaman Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri,” katanya

Bonus Penjawat Awam 2012 Bonus 2012 Kerajaan Bagi 1.4 Juta Penjawat Awam Pada Bajet 2013 Terbaik?Omar berkata penjawat awam wajar memperoleh bonus 2012 kerajaan yang lebih baik daripada yang sebelumnya apatah lagi memandangkan transformasi yang dilakukan di jabatan dan agensi kerajaan yang melonjakkan prestasi & kecekapan mereka dalam melaksanakan tanggungjawab masing – masing.

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

6 Comments to “Ceupacs Mohon Bonus 2012 Terbaik Untuk Penjawat Awam Dalam Bajet 2013”

 1. Penjawat awam says:

  Alhamdulillah kalau kerajaan bagi.
  TETAPI alangkah baiknyer sekiranya kerajaan boleh menurunkan harga minyak dan tarif elektrik serta beberapa barang2 kawalan lain berbanding dgn memberi bonus kepada kami penjawat awam. Sekurang2nya semua rakyat menikmati hasilnya terutama sekali kepada golongan yang berpendapatan rendah. Sekadar pandangan.

 2. rieha says:

  kenapa tak selaraskan gred w17? sdgkan N11 da di naikkan jd N17?

 3. Zakaria says:

  Salam,

  Saya setuju kerajaan membayar bonus kepada penjawatan awam. Tetapi jangan lupa kepada janji tranformasi perkhidmatan awam – SBPA batal, ssm kekal dengan penambahbaikan.

  Suruhanjaya yang yang dilantik perlu melihat kepada perubahan menyeluruh semua jawatan. Naiktarafkan jawatan dan naikkan dan ubah syarat kelayakan masuk.

  TQ

 4. […] Najib umumkan 2 bulan bonus? bermakna bonus kakitangan awam 2012 bajet 2013 adalah bonus terbaik kakitangan awam selepas era pemerintahan Tun Dr Mahathir Mohamad suatu ketika […]

 5. Jebat Melenium says:

  Aku rasa Omar Osman memang tidak layak mengetuai penjawat awam kerana aku tak rasa dia ni orang yang berpelajaran kerana kenyataan dia macam orang bodoh je. Kalau nak minta apa pun minta je lah, ni kenapa yang pandai suruh tambah kerja 15 minit pula? Bodoh ke bangang Omar Osman ni? Tawarkan untuk kerja lebih 30 minit sehari itulah perkara yang paling bodah di antara kenyataan2 bodoh Omar Osman yang lain tu. Please Step Down Omar Osman kerana awak tu dah pencen dan bekerja secara kontrak di UPM. Kerana awaklah Penjawat Awam semua merana.

 6. along says:

  takda harapanla kakitangan yang bekerja secara kontrak atau sambilan ni…gaya-gayanya nanti trus abes crite

Leave your comment here: