Bila Babi Mengamuk Di Bandar Kuantan | NescafeAis.Com

.

Bila Babi Mengamuk Di Bandar Kuantan

July 7th, 2012 3 Comments .
.

Orang ramai kecoh dibuatnya apabila melihat kelibat “Babi Hutan” tiba-tiba mengamuk di pusat bandar ini tengahari semalam. Masing-masing terkejut kerana mana mungkin binatang terbabit boleh berkeliaran di dalam sebuah bandar yang merupakan ibu negeri pada waktu siang.

Difahamkan, babi (khinzir) yang entah dari mana datangnya itu telah berkeliaran di sekitar Jalan Mahkota. Salah seorang saksi utama yang sempat merakamkan detik mencemaskan itu, Kamarzaman Mohamed Yunus (foto) berkata

“Pada jam 12.15 saya menuju ke kereta berada di dataran Mahkota, sebaik menaiki kereta, saya nampak seekor babi hutan sedang melintasi Jalan Mahkota dan menuju ke ke kedai Hamid Bros, babi tersebut terus masuk ke dalam kedai dan memecahkan dinding cermin kedai seterusnya bersembunyi di bawah meja dalam pejabat pusat pelancungan dalam kedai tersebut.

selepas itu lebih kurang jam 12.35 babi tersebut berjaya dikeluarkan dari kedai dan terus pula menuju ke Masjid Negeri dan masuk ke dalam masjid, dihalau seorang India babi menuju ke kawasan pejabat lama Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), dan terus menuju ke Mahkahmah besar, seterusnya menuju ke pasar”.

babi mengamuk di kuantan

babi mengamuk kuantan

babi mengamuk

P/S: Mungin babi ni kecewa tak dijadikan maskot sukma pahang..hehehehe

 

TINGGALKAN KOMEN DI BAWAH DAN JANGAN LUPA SHARE:

3 Comments to “Bila Babi Mengamuk Di Bandar Kuantan”

 1. mataHARImau says:

  Babi pun nak pergi masjid.

  Orang islam ade?

 2. aku says:

  mataharimau..kau ni bangang ke apa jadah? tanya soalan bahalol..yg hari2 org pegi masjid tu apa…saje je kau nk provoke orang lain..warak sangat ke kau tuh..even kalau kau tu warak skali pun jgn nk provoke orr lain cam tu.

 3. nescafeais says:

  rilek bro..MataHarimau mana pernah g masjid..2 dia tak tahu tu..gua syak dia kapir..

Leave your comment here: